ms Malay en English
A- A A+

Pada  Muharram 1443H bersamaan 07 Ogos 2022M, Jabatan Mufti Negeri Kelantan telah menerima kunjungan hormat dari Persatuan Islam DarusSalam Malaysia (DarulSalam) bagi membincangkan rawatan alternatif berlandaskan Syariah Islam.

Persatuan Perubatan Islam DarulSalam Malaysia (DarulSalam) diasaskan oleh almarhum Tuan Guru Dato’ Haji Ismail bin Kamus adalah sebuah Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang berdaftar secara sah dengan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM). DarusSalam menjalankan aktiviti dan perkhidmatan rawatan alternatif berlandaskan Syariah Islam bagi membantu masyarakat yang menghadapai masalah yang berkaitan dengan penyakit rohani dan jasmani. Objektif kunjungan mahabbah adalah untuk mengeratkan lagi ukhuwah dan bertukar-tukar pandangan berkaitan usaha untuk memartabatkan amalan perubatan Islam di negeri Kelantan khasnya dan di Malaysia amnya.

Semoga kunjungan mahabbah ini dapat  memartabatkan dan mengangkasa umat islam di Negara kita dan mengukuhkan lagi kerjasama dan hubungan silaturrahim antara Persatuan Islam DarusSalam Malaysia (DarulSalam) dan Jabatan Mufti Negeri Kelantan.